TEKİRDAĞ / MARMARA EREĞLİSİ - Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu

Şbt

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sağlamak amacıyla kurulan, ilk 24 ay süren proje temelli dersler ve devamında gerçekleşen 12 aylık takımlar dönemi olmak üzere aşamalı eğitim modeli sunan merkezlerdir. Atölyelerde, katılımcılara yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere 11 farklı program başlığında 36 ay boyunca ücretsiz teknoloji eğitimleri verilmektedir. Türkiye genelinde 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler, sınava başvuru yapma imkanına sahiptirler.  Bu sebeple okulumuz dördüncü sınıf öğrencilerine okul rehber öğretmenimiz tarafından atölyeler hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı.

Şbt

Ock

4-A sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde "DOĞAL AFETLER" konusunda farkındalığı artırmak ve bilinçlenmek amacıyla "Acil Durum Çantası,İlk Yardım Çantası Ve Deprem Çantası" maketleri yaparak arkadaşlarına sergilediler.

Ock

Değişen Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda fiziksel etkinliği işlevsel hale getirmek amacıyla öğrencilerimizle haftanın üç günü "Güne hareketle başla, sağlıklı yaşa" sloganıyla sınıflarımızda çeşitli etkinlikler uygulanmaya başladı.

Ock

Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Ocak ayı değeri olan "Güven, Özgüven" konulu okul çalışmamız.

Ock

Okul rehber öğretmenimiz tarafından 4. sınıf öğrencilerimizin ders başarısını artırmak ve seneye başlayacakları ortaokul sürecine hazırlamak amacıyla "Verimli Ders Çalışma Teknikleri ve Zaman Yönetimi" ve yerel hedef olarak belirlenen "Meslekle İlgi, Değer, Yetenek ve Kişisel Özellik İlşkisi" konularında seminer verilmiştir.

Ock

Okul rehber öğretmenimiz tarafından 1. sınıf öğrencilerimize "İyi Dokunma-Kötü Dokunma", "Mahremiyet ve Özel Bölgelerimiz" konularında seminer verildi.

Ara

Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Aralık ayı değeri olan "Sabırlı Olmak" konulu okul çalışmamız

Ara

Yerli Malı Haftasının amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur. Bizlerde okulumuzda bu haftanın önemini ve farkıdalığı artırak için çeşitli etkinlikler düzenledik.

Ara

İnsana saygı göstermek, insan onurunu korumak, onun yaratılıştan gelen haklarını kullanmasını sağlamak, tarihimiz ve medeniyetimizin yüzyıllardır süregelen ortak değeridir. Burdan yola çıkarak okulumuz öğrencilerinin farkındalığını artırmaya yönelik okul panomuz hazırlanmıştır.

Ara

Vatan ve Kahramanlık buluşmaları kapsamında, ilçemiz muharip gaziler derneği başkanı ve değerli gazilerimizle, 75. Yıl Ortaokulu Konferans Salonunda 12 Aralık Salı günü bir söyleşi gerçekleştirildi. Hem kendi anılarını paylaşan, hem de öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan değerli gazilerimize sayılarımızı sunuyor, katılımları için teşekkür ediyoruz.

Ara

İlk ve ortaöğretim öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı arttırmak ve bilim iletişimini toplumuzda daha geniş çevrelere ulaştırmak içim okulumuzda yapılan etkinliğe TÜBİTAK tarafından düzenlenen bilim söyleyişilerine konuşmacı olarak katıldığı için Sayın Doç.Dr. Serkan SAVAŞ hocamıza teşekkür ederiz.

Kas

4-A sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersi "Ailem Çocukken" adlı konusunda geleneksel Hacivat-Karagöz oyunumuzu sınıflarımızda öğrencilerimizle oynayarak eglenceli zaman geçirdi.